Minami Q-ta: Sayonara Midori-chan (josei manga; 1996; 1 kötet)

Minami Q-ta: Sayonara Midori-chan (josei manga; 1996; 1 kötet)

Minami Q-ta: Sayonara Midori-chan (josei manga; 1996; 1 kötet)

Minami Q-ta: Sayonara Midori-chan (manga; 1996)

Na ez már komolyabb josei mangának tűnt, egészen jól induló történettel. Csak a vége jött el olyan hamar, és a drámai oldalt nem éreztem eléggé kidomborítottnak. Ennek ellenére a borítója rögtön megfogott, plusz a rövid leírás róla. Ui.: live-action mozifilm is készült belőle 2005-ben, ami a Yokohamai filmfesztiválon bekerült a legjobb 10-be, úgyhogy érdemes lesz megnézni, hátha kihoztak belőle valami még jobbat.

Amikor a vágy fűti testemet

Tetszett a felállás nagyon: adott egy visszafogott lány, a 20 éves Yuko, aki furcsa viszonyt folytat a jóképű Casanovával, Yutakával. Nem járnak, csak szeretők, mindketten szabadon portyázhatnak közös megállapodásuk szerint. Ám Yuko a sráccal folytatott szexet nagyon élvezi, és rajta kívül nem is fekszik le mással. Ezzel ellentétben Yutaka nem kíméli a bögyös csajokat, ráadásul elvileg van egy mennyasszonya is a szülőfalujában. Éppen ezért Yuko nem vár semmit ettől a kapcsolattól. Egyszerűen szeret a fiú társaságában lenni, és elégedett azzal a kicsivel, amit kap. Azonban Yutaka szerez neki egy hostess állást, ami megváltoztatja a kapcsolatukat. A gyönyörű lány ugyanis rengeteg férfi figyelmét felkelti, még közös haverjuk is beleszeret. Yuko egyáltalán nem tudja, hogy szerelmes a fiúba, ezért nem érti annak féltékenykedéseit sem, és furcsa love hoteles kalandjait más lányokkal. Yuko csak egy dolgot érez: rettentő, kínzó fájdalmat, ha Yutaka egy másik lányt ölel, csókol, szeret.

A grafika nagyon régies, hiszen eleve 1996-os a manga, mai szemmel, a mai fiatalok nem biztos hogy vonzónak találják a kicsit retrós stílust, de nekem nagyon bejött. Az érzelmek eleinte nagyon ott voltak, a cselekménnyel sincsen gond, csak nem vártam ennyire pozitív és váratlan végkifejletet. Pedig nagyon jó az alapanyag! Nem csoda hogy díjnyertes film lett belőle, persze biztos a rendezőn és a színészeken is sok minden múlott. Igazi érzelmi káosz uralkodott bennem a manga során, főleg hogy a hősnővel igazán tudtam azonosulni. A slice of life oldala teljesen hiteles – több partneres kapcsolat, a szerelem keresése, a kapcsolatok fejlődése szempontjából. Csak tényleg kár, hogy ilyen rövid lett. Kissé sikamlósan erotikus, úgyhogy 16 éven felülieknek ajánlott.

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); Wikipedia (eng), MangaFox (eng); TenManga (eng)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)Hasonló bejegyzések:

  1. Mizutani Kyoko: Curtain / …カーテン。(josei manga; one-sot; 1 kötet; 2006)
  2. Real Clothes / リアルクローズ (josei manga; 13 kötet; 2007)
  3. Fuyumi Souryo: Mars (manga; 1996-2000)
  4. Give Me Love! / Ai wo Chodai! / 给我你的爱 (josei manga; 4 kötet; 2007)
  5. Kaya Shigisawa: Dare nimo Ienai / I Can’t Tell Anyone (josei manga; 2010)
  6. Kore wa Koi no Hanashi / これは恋のはなし (josei manga; 2010)

Related Posts Pluginfrom Make Money Online.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*